A Világfa

 A Világfa a világ legelső élettel rendelkező képződménye, Lix kontinensének közepén dugta ki legelső kis csíráját, és vált az egész világot meghatározó hatalmas, természetes erővé. Ma a kontinens, és az egész ismert világ legmagasabb pontja is egyben. A kéregszülöttek szent istenükként tisztelik. Wim, az égikígyó teremtője. 

A fa kilométerekkel nyúlik a körülötte elterülő erdőségek fölé, és fenséges látképet nyújt. Szabadon megmászható, és aki valaha járt rajta, szinte teljesen új emberként jött le onnan. Nem könnyű azonban feljutni a tetejére, mivel tekervényes ágai, és sűrű, milliónyi levele között könnyű eltévedni. 

Ha a fülét a kérgéhez tapasztja valaki, hallhat belülről egy nagyon halk motoszkálást, amelynek máig nem sikerült kideríteni az okát, és gyakorlatilag maga a Világfa létezése is számos kérdést vet fel. Honnan jött? Miért pont ott kelt ki magjából? Milyen volt a magja egyáltalán? Számos kérdés, melyekre a mai napig nincs válasz, és ha a kéregszülötteken múlik, ezek a válaszok meg is őrződnek az idők végezetéig (lehetséges, hogy ők sem tudják).