Rögös

 Rögös egy termelőfalu, Eyonea kontinensén, a Birodalom nyugati szegleteinek egyikéből. Sűrű erdőség határolja, ezt tagolja a rengeteg termőföld, valamint további földalatti termőföldek. A helyiek földművelésből tartják fenn magukat, az árut pedig a fővárosba, Dendalionba küldik, ahonnan elosztásra kerül az arra rászoruló vidékek közül. Rögös egy közepes méretű termelőfalu, nagyjából kétezer lakossal rendelkezik, mégis elképesztő számokat képes produkálni, akár százezer ember havi élelemadagját is kitermeli, ha szükséges.

Rögös ad otthont Olivernek, Ana-nak, Rod-nak, Gleimnek, ebben a kis faluban élik mindennapi életüket. A falu maga történelemmel is rendelkezik, a Holt Királyok Csatájában kiemelt szerepet játszott a Birodalom hadseregének ellátmányozásában, lévén nagyon közel helyezkedett el a csata helyszínéhez. 

Épületei között megtalálható a teljesség igénye nélkül egy templom, egy akadémia, egy átlagosnál nagyobb méretű hosszúház (a faluháza megfelelője), három vegyesbolt, egy hentesüzlet, egy fatelep, valamint egy nagyobb, kővel kirakott főtér, ahol az emberek összegyűlhetnek. 

A falu a Birodalom oltalma alá tartozik, ám állandó helyőrséggel nem rendelkezik, és maguk a falusiak sem szeretik annyira a hivatásos katonák, testőrök jelenlétét. Annyira nem is volt erre szükség az elmúlt évtizedek során, hiszen az erdő békés, és néhány vadállaton kívül nem igazán veszélyezteti más a falu nyugalmát.