Thylmalenor

 A nehezen kiejthető Thylmalenor (ejtsd: tílmálenor) a kéregszülöttek új fővárosa, miután kivonultak Eyonea kontinenséről Hódító Evajin vezetésével. Ezzel egyben az ősi kontinens, Lix egyetlen városa is. A kontinens közepén terül el, nagyjából húszezer kéregszülött lakhatja, viszont pontosabb információnk nincs a várost illetően.

Lix kontinensén az egyetlen nép a kéregszülötteké, amelyet magába fogadott a legősibb föld. A város emlékeztet az egykori Folyamvölgy látképére, azonban még annál is jobban beleolvad a természetbe. A kevésbé gyakorlott szem észre sem veszi, hogy tulajdonképpen egy városban áll. Viszont észre sem veheti, ugyanis a város szigorúan védett, a kéregszülöttek mindent és mindenkit megsemmisítenek, aki csak a közelébe megy. Tartja magát a mondás, miszerint ha idegenek lépnek Lix földjére, onnan már soha ki nem keveredhetnek. És ebben a Thylmalenor városában lakó kéregszülöttek játsszák a legfőbb szerepet. 

A város maga egyszerű, szimbiózisban él az azt körülvevő természettel, és az Élet Fája sem található innen messze, amely toronyként magasodik a kontinens fölé. Az Élet Fája Thylmalenor számára olyan, mint Rion számára a Sino folyó: képtelen lenne nélküle fennmaradni.